Veelgestelde vragen

Mogelijk heb je vragen over Koninginnezang. Kijk eens bij deze veelgestelde vragen of stuur een berichtje naar koninginnezang@gmail.com

Rekening houden met diëten

We kunnen rekening houden met ieder dieet, we koken immers zelf. We hebben ruime ervaring in het koken voor vegetariërs, mensen met een glutenintolerantie of -allergie, lactose-intolerantie en diabetes. Geef je wensen door, dan zien wij het als een uitdaging om lekkere gerechten te maken.

Wat zit er allemaal in de deelnemersprijs?

In de deelnemersprijs zit werkelijk alles, je maakt verder geen onkosten meer. De overnachtingen uiteraard, maar ook alle maaltijden, de koekjes bij de pauzes, de lekkere tussendoortjes en een wijntje met wat lekkers in de avond. Je krijgt alle muziek ingebonden uitgereikt. Ook de kosten voor de dirigenten en de kinderoppas zitten allemaal verrekend in de deelnemersprijs.

Kunnen kinderen ook alleen komen?

Kinderen kunnen niet alleen komen, zij komen altijd onder begeleiding van (een van) hun ouders of oma of opa. Kinderen kunnen alleen komen als er een volwassene is, die de verantwoordelijkheid draagt.

Kunnen volwassenen alleen komen?

Volwassenen kunnen zeker ook zonder kinderen komen. De ervaring leert, dat er altijd wel wat deelnemers zijn die als echtpaar komen of zonder partner.

Wat houdt het kinderprogramma in?

De kinderleiding maakt ieder jaar een uitdagend programma, maar stemt dit nog tijdens Koninginnezang af op de wensen van de groep kinderen. Voor de allerkleinsten gaat het vooral om oppas en spelletjes doen, voor de groteren gaat om spelletjes in het bos, sporten, schminken en knutselen. De kinderdisco zal zeker niet ontbreken. Ook zingen de kinderen in leeftijdsgroepen twee keer per dag, zodat ze tijdens het concert hun deel ten gehore kunnen brengen.

Groot en klein ontmoet elkaar tijdens de maaltijden en tijdens de groepsactiviteit op vrijdagochtend en zaterdagavond.

Vanaf hoe jong zijn kinderen welkom?

Onze kinderleiding is zeer kundig in het opvangen van hele kleine kinderen. Ze kunnen echt al als baby mee. Uiteraard zijn ouders in de gelegenheid om hun kind zelf naar bed te brengen en te verzorgen. Wensen hierover regelen we ter plekke met de kinderleiding.

Hoe zien de slaapkamers eruit?

Er zijn slaapkamers voor twee tot zes personen. Meestal staan er stapelbedden. Er is een wastafel aanwezig. Je neemt je eigen beddengoed mee. toiletten en douches zijn in aparte ruimtes op de gangen. De kamerindeling wordt tevoren gemaakt. We houden rekening met nachtbrakers en vroege slapers.

Hoe ziet de globale dagindeling eruit?

We repeteren met de volwassenen zo’n zes repetities per dag. Soms met het hele koor, soms in stemgroepen. Er is dagelijks ontbijt, lunch en avondmaaltijd. Na iedere maaltijd ruimen we op (vrijwillig corvee, gaat altijd zonder morren). Na de laatste repetitie zien we elkaar bij de borrel. Er is ruimte voor een groepsactiviteit, de kinderen hebben hun eigen programma. We repeteren soms ook een keer in de kerk waar we op zondag meewerken aan de dienst en ons concert verzorgen. Er is aandacht voor de Dodenherdenking op 4 mei.

Heb ik ook tijd voor mezelf?
Het is een druk programma, maar je kunt je zeker ook even terugtrekken. De kamers zijn klein, er is een groot buitenterrein, altijd wel een plekje om even alles over je heen te laten komen.
Moet ik rekenen op concertkleding?
Nee, het is natuurlijk wel feestelijk om te zingen,  maar een kledingvoorschrift is er niet. Je hoeft ook geen muziekmap mee te nemen, alle muziek is ingebonden.